Zdravím, máte někdo zkušenosti s vyhledávačem Omio? Mají i české stránky. Je to spolehlivé a má to nějakou výhodu? Anebo jen vyhledat spoj jako přes Kiwi a pak koupit u konkrétního dopravce? Konkrétně chci kupovat jízdenky po Itálii. Díky Roman  .

Omio - vyhledávač vlakových spojení

Založil ve fóru Železniční doprava

Zdravím, máte někdo zkušenosti s vyhledávačem Omio? Mají i české stránky. Je to spolehlivé a má to nějakou výhodu? Anebo jen vyhledat spoj jako přes Kiwi a pak koupit u konkrétního dopravce? Konkrétně chci kupovat jízdenky po Itálii.

Díky

Roman

0

Jízdenky po Itálii se dají kupovat přímo u Trenitalia nebo Italo, tak proč používat nějakého prostředníka? A od kiwi bych si nekoupil ani jízdenku na tramvaj.

1 Citovat

Přesně na to jsem se ptal. Já vlakem vůbec nejezdím, tak nemám tušení, jak funguje taková platforma a na netu toho o nich moc není. Letenky taky kupuji přímo u letecké společnosti, ale kiwi někdy použiju k vyhledání spojů. Na to to není špatné, ale samozřejmě, že bych si u nich nic nekoupil, nevidím důvod. Můj dotaz směřoval na to, jestli je nějaký důvod, proč koupit přes ně. Domnívám se, že ne, ale jak jsem psal, neznám tuto problematiku, tak jsem to nechtěl hned zavrhnout.  

0 Citovat

v Itálii na dlouhou vzdálenost je nejlevnější Italo, přepni na italskou verzi a většinou mají ještě promo 30/40%

https://www.italotreno.it/it

třeba zrovna teď, viz příloha

italo.png

1 Citovat

Zdravím, udělala jsem blbost a koupila si jizdenky přes Omio. Ano, vím, blbost. Platba odešla, jízdenky nemám. Píšu si jen s chatbotem. Nikdo jiný 3 dny nereaguje. Jak se s nimi spojit? Díky. 

0 Citovat

Já jsem přes Omio kupoval dvakrát a spokojen, naposledy do minuty lístky a hned šly stáhnout do AppleWallet... 

good luck, at se vse povede!!

0 Citovat

Ja kupoval pres https://hespac.com/triptrain.htm
O neco drazsi nez primo na nadrazi, ale zase si clovek muze rezervovat misto predem bez cesty na nadrazi, hodinove fronty a komunikace s vetsinou anglicky nemluvici obsluhou.

1 Citovat

A jakou přidanou hodnotu má kupování jízdenek přes překupníky, namísto přímo přes web dopravce?

2 Citovat

ma to prece velky tlacitka, hezky barvicky a vypada to cool. a vhodne se tam vyskytuji slova jako levne, nejlevnejsi apod.

stejne duvody nakdeme i k otazce, proc lidi kupuji na kiwi letenky. 

0 Citovat

O duvodech pouzivani omio zatim nevim, ale u kiwi jich par bylo a je.

Napriklad drive sly pres kiwi zakoupit krome letenek i jizdenky regiojetu, flixbusu a take levnejsi jizdenky mezi Wien Hbf a VIE za 3 eur misto za beznych 4,30 eur (dnes 4,50 eur). Bohuzel tato vyhoda u kiwi potichu vymizela. Podobne byval i vyhodny nakup letenek v ramci predchozich akci v magenta moments u t-mobile. 

Nicmene stale se kiwi hodi pro nakup letenek za zamestnanecke benefity (pres ehotel).

1 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

ma to prece velky tlacitka, hezky barvicky a vypada to cool. a vhodne se tam vyskytuji slova jako levne, nejlevnejsi apod.

Tak tak. Sranda začíná při potřebě něco přebukovat nebo reklamovat :-)

(nic o Omnio nevím, zejména proto, že jsem nikdy nenašel žádný důvod přes ně něco kupovat - a třeba riskovat, že to pak dopravce neuzná...ale kdo chce kam...)

0 Citovat

Listky kupene cez omio su originalne listky dopravcu, nevidim dovod, aby ich neuznal. otazka skor je, naco mas potrebu sa vyjadrovat k niecomu, o com evidentne nic nevies.

Obcas sa cez to daju kupit listky lacnejsie ako u dopravcu, ale ked sa bojis velkych tlacitok, tak zial.

2 Citovat

Letenky Ryanairu koupene skrz kiwi byly take originalni listky od Ryanairu … a stejne je (hlavme ze zacatku) Ryanair odmital a lidi nepoustel na palubu …

1 Citovat

omio nie je kiwi a okrem toho sa tu riesili vlakove listky a nie letenky. uplne bezpredmetne komentare

1 Citovat

cizy napsal(a):

Listky kupene cez omio su originalne listky dopravcu, nevidim dovod, aby ich neuznal. otazka skor je, naco mas potrebu sa vyjadrovat k niecomu, o com evidentne nic nevies.

[citace="Lord Pitzbudka"]

Obcas sa cez to daju kupit listky lacnejsie ako u dopravcu, ale ked sa bojis velkych tlacitok, tak zial.

[/citace]

Sousloví "Originální jízdenka (poslovensky = lístok) dopravce" v českém jazyce nedává moc smysl, protože to je každá jízdenka prodaná přímo dopravcem. Když ji prodá jiný právní subjekt, pak to klidně může být platný jízdní doklad, ale smlouvu jste neuzavřel s dopravcem, ale zprostředkovatelem a je otázka jestli se tím nesnižuje konformita přepravních práv, vyplývajících ze zakoupeného dokladu. Někteří dopravci na to přímo předem upozorňují. Není zač. 

0 Citovat

cizy napsal(a):

omio nie je kiwi a okrem toho sa tu riesili vlakove listky a nie letenky. uplne bezpredmetne komentare

LP a Petr76 mají pravdu - není důvod využívat služeb nějakého Omia, tedy pokud někdo nenarazil na úplný špek např. ve smyslu, že nějaká konkrétní jízdenka nejde z ČR zakoupit přímo u dopravce, ale skrze to Omio ano. 

0 Citovat

Do mailu ti pride rovnaky listok, ako keby si ho kupil priamo u prepravcu, comu na tom nerozumies pan slovicko?

a nauc sa citovat

2 Citovat

a cemu ty nerozumis ty na tom (jinak, rika se tomu analogie), ze ti to nic negarantuje?

proto jsem ti tu nastinoval ten priklad s ryanairem - prestoze jsi dostal originalni listek, tak te ryanair na palubu nepustil.

a to neni jedina konsekvence - ono tech pravnich konsekvenci toho, ze listek koupis pres zprostredkovatele, je vic.

1 Citovat

A pisem ja niekde, ze to nieco garantuje? Pisem len, ze pride do mailu originalny listok, taky isty, ako keby si ho kupil priamo u prepravcu.

Ved pre mna za mna si kupujte kde chcete co chcete ked ste predposrati :)

1 Citovat

To je hezké, že máš v mejlu "originální" jízdenku, jenže smlouvu jsi uzavřel s Omniem, takže se případně ničemu nediv. 

A pro jistotu ještě jednou - Lord PItzbudka má pravdu, těch právních konsekvencí je více. 

0 Citovat

A comu by som sa ako mal divit?

Omio som vyuzil 4 krat, ked mi dalo vyraznu zlavu oproti orig. webu dopravcu. Rovnako ako som xy krat vyuzil vsetko mozne jazykove mutacie rumba, edreamsu, viajaru atd. a to som tam zazil aj niekolko refundov cez infolinku.

Vsetko vzdy ku mojej spokojnosti.

Ale rad sa necham poucit od lokalnych insitnych pravnikov, ake pravne konsekvencie mam cakat.

Zato, ze vasa republika vymyslela nieco tak tragicke, ako je Kiwi, to vo vas predsa nemusi hned vyvolavat Pavlov reflex pri kazdom dalsom sprostredkovatelovi.

2 Citovat

a cemu ty nerozumis ty na tom (jinak, rika se tomu analogie), ze ti to nic negarantuje?

proto jsem ti tu nastinoval ten priklad s ryanairem - prestoze jsi dostal originalni listek, tak te ryanair na palubu nepustil.

a to neni jedina konsekvence - ono tech pravnich konsekvenci toho, ze listek koupis pres zprostredkovatele, je vic.

Kiwi dlhe roky zatajovalo PNR, tak ak toto povazujes za originalnu letenku, tak by si sa mal najprv nad svojimi analogiami zamysliet.

1 Citovat

Aha - ty považuješ za letenku potvrzení rezervace?

To pak leccos vysvětluje.

2 Citovat

Este raz a nevykrucaj sa - dostal si od kiwi v pripade napr. Ryanairu 1:1 to iste, ano alebo nie?

0 Citovat

Aha - ty považuješ za letenku potvrzení rezervace?

To pak leccos vysvětluje.

vidim, ze tu mame pana slovicko c.2. V hovorom vyzname ano, kedze v 99% pripadov je rovno s vystavenymi etix. A kedze sa bavime o ryanair, tak 100%, takze neviem, kam sa snazis uhybat.

1